Vanhove Barbara is een Belgische hedendaagse stilleven schilder. Ze staat bekend om haar weelderige stillevens.

BIOGRAFIE

Vanhove Barbara is een Belgische hedendaagse stilleven schilder. Ze staat bekend om haar weelderige stillevens.

Barbara Vanhove (1974-), artist painter

Vanhove Barbara is geboren in Watermaal-Bosvoorde, België, op 12 februari 1974. Ze groeide op met artistieke aspiraties. Op jonge leeftijd schreef ze zich in voor schilder- en tekencursussen, die de basis vormden voor haar carrière als kunstenaar. Ze studeerde af aan de Bischoffsheim Instituut in Koninkrijk België, voordat ze enkele jaren als toneelschilder in het theater en ook in de Théâtre de la Monnaie in Brussel aan grote muurschilderingen werkte.
Barbara's grote doorbraak kwam toen zij een plaats werd aangeboden in het atelier van de raadselachtige Willem Dolphyn. In de afgelopen 4 jaar is haar ontwikkeling onder zijn leiding aanzienlijk geweest, en Barbara verwierf snel de technieken van de oude meesters en vond stimulatie en inspiratie in Willem's studio.


Barbara Vanhove

De stillevens van Barbara zijn geïnspireerd door de oude meesters van de zeventiende eeuw. Haar werk neigt naar een geïdealiseerde realisme via nobele onderwerpen. Haar schilderijen laten haar talent zien, de manier waarop ze reflecties weergeeft en de kwaliteit van de reproductie van het oppervlak van haar objecten. De manier waarop ze gebruik maakt van licht en schaduw is echt opmerkelijk. Het brengt haar poëtische emoties over via de schoonheid die zij ziet in objecten.
Haar werk was te zien op tentoonstellingen in België, Londen en op verschillende internationale beurzen.
Momenteel woont en werkt ze in België.

Ook verwacht Willem veel van zijn jongste pupil, Barbara Vanhove, die hij als een belofte voor de toekomst beschouwt.

Willem Dolphyn. De virtuoos van het stilleven.

Venlo, 2004 (p. 30), Van Spijk Art Projects.

Barbara Vanhove & Willem Dolphyn